Sofra
Şifa deposu hurma ile pratik bir şekilde hemen hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif…

MÜJGAN YURTSEVEN

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Diyet

MALZEMELER

    200 gram bebek ıspanak

    2 adet Yedikule marulu

    5-6 dal roka

    4-5 dal Frenk soğanı

    1 adet portakal

    4 adet Medine hurması

    1 adet mor havuç

    2 yemek kaşığı Antep fıstığı

    SOS İÇİN

    Yarımşar portakal ve limonun suyu

    Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

    1 tutam tuz

    Yenilebilir çiçekler

Yeşillikleri elinizle iri parçalar halinde koparıp geniş bir kaseye alın. Portakalı dilimleyin, hurmaları dörde bölün, mor havucun kabuklarını soyarak ince dilimleyin. Yeşilliklerin üzerine serpiştirin. Sos için malzemenin tümünü karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip harmanlayın ve yenilebilir çiçeklerle süsleyip servis yapın.