MALZEMELER
4 adet enginar
2 su bardağı su
1 adet limon
1 adet kırmızı biber
5'er dal maydanoz ve dereotu
1 adet küçük boy kırmızı soğan
Sos için:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Süslemek için: 3-4 adet ceviz
Su ve yarım limonun suyunu tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca enginarları ekleyip 5 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp, soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyip, karıştırma kabına alın. Kıyılmış maydanoz, dereotu, jülyen doğranmış biber ve soğan ekleyin. Harmanlayıp servis tabağına alın. Sos için kalan yarım limonun suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Cevizle süsleyip servis yapın.