Sofra
Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan Sarımsaklı pilav nasıl yapılır? İşte sarımsaklı ve zerdeçallı pilav tarifi.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 çorba kaşığı ghee (sadeyağ),
    2 su bardağı basmati pirinci
    1 diş sarmısak,
    1/4 çay kaşığı kimyon
    1/2 çay bardağı karabiber,
    1/2 çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı toz zerdeçal,
    2 adet defne yaprağı
    3 su bardağı sıcak su,
    1 çay bardağı kuruüzüm
    1/4 demet taze kişniş,
    1 çay kaşığı tuz
Ghee'yi tencereye alıp, rendelenmiş sarmısak ve baharatları ekleyin. Yağ eridikten sonra 2 dakika baharatları kavurup ardından pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Yağ ile pirinç iyice harmanlandıktan sonra su, üzüm ve tuz ekleyip altını kısın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Suyunu çektikten sonra gelişigüzel doğradığınız taze kişnişi ekleyin. Tencerenin üzerine kâğıt havlu kapatıp 10-15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.