Sofra
Özel günlerde ve kutlamalarda hazırlayabileceğiniz akşamları çayın yanında tüketebileceğiniz en özel lezzetlerden biri olan kestaneli pasta ile muhteşem lezzetinin keyfini sonuna kadar çıkartabilirsiniz. Üstelik kolay tarifiyle evde yapabileceğiniz Kestaneli Antep Fıstıklı Pasta tarifimiz sizlerle.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    PANDİSPANYA İÇİN

    2.5 su bardağı un

    1-2 yemek kaşığı kakao

    15 gram kabartma tozu

    5 gram karbonat

    2 paket vanilya

    5 adet yumurta

    1.5 su bardağı toz şeker

    1 adet rendelenmiş limon kabuğu

    1 su bardağı ayçiçeği yağı

    1 su bardağı süt

    ARASI İÇİN

    1 kg haşlanıp kabukları temizlenmiş kestane (2 kg kestaneden elde edebilirsiniz)

    400 gram pudra şekeri

    3 paket vanilya

    2 kutu krema

    2 yemek kaşığı irice kıyılmış Antep fıstığı

    ÜZERİ İÇİN

    200 gram sütlü çikolata

    100 ml krema

Arası için tüm malzemeyi blender'de püre haline getirin ve kenara alın. Pandispanya için 35X40 cm çapındaki fırın tepsisine 1 çay kaşığı tereyağı sürüp pişirme kağıdı ile kaplayın. Toz şeker hariç diğer kuru malzemeleri harmanlayıp eleyerek hazırda bekletin. Yumurtaları ve toz şekeri 4 dakika çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu, süt ve yağı ekleyip birkaç dakika çırpın. Kuru malzemeleri üç aşamada ekleyerek spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Kek hamurunu kalıba aktarıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin. 1 adet pandispanyanın kenarlarından kopararak hafifçe küçültün. Kek kalıbının içini ve kenarlarını streç filmle kaplayın. Büyük parça pandispanyayı kek kalıbına yerleştirin. Üzerine ve kalıbın kenarlarına kestaneli karışımın yarısını yayın. Üzerine küçük boy pandispanyayı yerleştirin. Kalan kestaneli karışımı üzerine yayın. Üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Ocaktan alıp üzerine rendelenmiş çikolatayı ilave edin. Çikolata eriyene kadar karıştırın. Hafif soğuduktan sonra kestaneli karışımın üzerine yayın. Buzdolabında hafif sertleşene kadar dinlendirin. Kalıptan çıkarıp dilediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.