Sofra
Bol soslu kakaolu ıslak kek tarifi pasta tadında nefis ve yapımı kolay! Kek harcının yarattığı akışkan kıvam nedeniyle ıslak kek vazgeçilmez lezzetiniz olacak

8 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 adet yumurta

    1 su bardağı tozşeker

    Yarım su bardağı sıvıyağ

    1 su bardağı süt

    2 çorba kaşığı kakao

    3 su bardağı un

    1 paket kabartma tozu

    1 paket vanilya

    Sosu için:

    1 su bardağı mandalina suyu

    Yarım su bardağı tozşeker

    Süslemek için: Mandalina

Yumurta ve tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp yağlanmış 30x30 cm ebadında kare bir kaba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Sosu için bir kapta mandalina suyu ve tozşekeri şeker eriyene kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız sıcak keki dilimleyin ve üzerine sosu gezdirin. Kek soğuduktan sonra mandalina dilimleri ile süsleyerek servis yapın.