Sofra
Çikolatalı pasta 7’den 70’e kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzet. Özel günlerinizde kalabalık sofralara keyifle hazırlayabileceğiniz nefis bir çikolatalı kutlama pastası tarifi

20-25 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    PANDİSPANYA İÇİN

    12 adet yumurta

    6 su bardağı toz şeker

    3 su bardağı süt

    1.5 su bardağı ayçiçeği yağı

    1.5 su bardağı zeytinyağı

    9 su bardağı un

    3 paket kabartma tozu

    3 paket vanilya

    1.5 su bardağı pişmiş Türk kahvesi

    3 su bardağı ayıklanmış vişne

    1.5 su bardağı kırılmış çikolata

    KREMA İÇİN

    1 adet yumurta

    3 adet yumurtanın sarısı

    2 su bardağı süt

    6 yemek kaşığı toz şeker

    1 adet çubuk vanilya

    2 yemek kaşığı mısır nişastası

    3 yemek kaşığı tereyağı

    Bir tutam tuz

    LİMONLU SOS İÇİN

    1 su bardağı su

    3 yemek kaşığı limon suyu

    2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

    1 yemek kaşığı zerdeçal

    Yarım su bardağı toz şeker

Krema için sütü tencereye alın. Vanilya çubuğunu ikiye kesip bıçağın tersi ile tohumları süte ekleyin. Vanilya çubuğunu da ilave edin. Ocağın altını kısıp kaynamadan iyice ısıtın. Vanilya çubuğunu çıkarın. Ayrı bir yerde yumurta, yumurta sarısı, toz şeker, tuz ve mısır nişastasını iyice çırpın. Süt ısınınca tencereyi yumurtalı karışımın yanına alın. Bir yandan çırparken bir yandan azar azar sütü yumurtalı karışıma kaşık kaşık ekleyin. Çırpma teli ile karıştırarak kısık ısıda kremayı koyulaştırın. Ocaktan alıp tereyağını katın. Eriyene kadar karıştırın. Üzerini streç filme kaplayıp kenara alın. Limonlu sos için tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ısıda koyu jel kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp üzerini kapatın ve kenara alın. Pandispanya için yumurta ve toz şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Süt ve yağları ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Yavaşça karıştırarak yedirin. Türk kahvesi ilave edip karışıma yedirin. Karışımı 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasını iyice yağlanmış 22-24 cm'lik çember kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde pişirin. Sürenin sonunda kalıptan çıkarıp kenara alın. Bir kat pandispanyayı servis tabağına yerleştirin. Kremayı mikser yardımı ile çırpıp yarısını sıkma torbasına alın ve pandispanyanın üzerine sıkın. İkinci kat pandispanyayı üzerine yerleştirin. Limonlu sosu yayıp üzerine son kat pandispanyayı yerleştirin. Kalan kremayı üzerine yayıp, dilediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirip servis yapın.