2 adet portakal
1 adet yumurta
Birer çay bardağından bir parmak eksik esmer şeker ve ayçiçeği yağı
1 çay bardağından bir parmak eksik süt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
SÜSLEMEK İÇİN
İrice kıyılmış Antep fıstığı
Portakalları halka şeklinde dilimleyin. Yumurta ve esmer şeker ilave edip iyice çırpın. Ayçiçeği yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve irmiği katıp karıştırın. Üzerine tarçın, vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Portakal dilimlerini tart kalıplarının tabanlarına yerleştirin. Kek karışımından küçük birer kepçe alıp kalıpların üzerlerinden bir parmak boşluk kalacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Kekleri fırından alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra kalıpları ters çevirip kekleri servis tabağına çıkarın. Üzerlerini irice kıyılmış Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.