Sofra
Mayalı olmasına rağmen ağızda dağılan haliyle yedikçe yemek isteyeceğiniz bir lezzet mısır unu tatlısı. Şeker yerine pekmez kullanarak tatlandırılan şerbetiyle mısır unu tatlısı tarifi.

10 Porsiyon
35 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    8-10 kişilik

    Yarım kg mısır unu

    2 su bardağı dut pekmezi

    Yarım (20 gram) yaşmaya

    1 su bardağı dövülmüş ceviz

    Üzerine: Tereyağı

    Servis için: Dövülmüş ceviz

Mayayı pekmezin içine koyup eritin. Üzerine mısır unu ve ceviz ekleyip karıştırın. Küçük bir tepsiyi yağlayıp, hazırladığınız hamuru içine dökün. Arzunuza göre dilimleyin ve 15 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcakken üzerine tereyağı sürün. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapın.