Sofra

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2,5 su bardağı un

    2 çay kaşığı kabartma tozu

    1 tutam tuz

    1 su bardağı pudra şekeri

    100 gram tuzsuz tereyağı

    2 adet yumurta

    1 çay kaşığı vanilya özütü

    2 yemek kaşığı kakao

    LİMON ŞERBETİ İÇİN

    1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

    Yarım su bardağı toz şeker

    Yarım su bardağı su

    ÜZERİNE SERPMEK İÇİN

    Pudra şekeri

Limon şerbeti için limon suyu ve rendelenmiş kabuğu, şeker ve suyu küçük bir tencerenin içine alın. Şeker eriyip karışım hafifçe kıvamlı olana kadar pişirin. Süzüp soğuttuktan sonra tarifte kullanabilirsiniz. Yuvarlak ve ortası boş şekilli kek kalıbının içine tereyağı sürün. Un, kabartma tozu, tuz, şeker, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurtalar, vanilya esansı ve limon şerbetini büyük bir kasenin içine alın. Mikserin düşük devrinde birkaç dakika çırpın. Devri orta seviyeye getirip pürüzsüz kıvamda bir kek harcı elde edene kadar çırpmaya devam edin. Unu üç kerede ekleyip her seferinde iyice çırpın. Kek harcının üçte ikisini yağlanmış kek kalıbına doldurun. Kalan kısmına yavaşça kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. Akıcı kıvama gelen kakaolu harcı kalıptaki harcın üzerine incecik akıtarak ekleyin. Bir kürdan yardımıyla kakaolu harcı sade harca hafifçe karıştırın. Kalıbı önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin. 5 dakika sonra ısıyı 170 dereceye indirip 30-35 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp ızgara teli üzerine yerleştirin. Ilınana kadar bekletin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.