Sofra
Kış aylarının vazgeçilmezi kestanenin nefis brownie tarifi ile birleştiğini düşünün? İşte kokusuyla mest edecek, tadıyla damakları şenlendirecek kestaneli brownie tarifi…

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    315 gram bitter (%70 kakaolu) pul veya kuvertür çikolata

    145 gram küp kesilmiş tereyağı

    3 adet büyük boy yumurta

    225 gram (1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı) toz şeker

    15 adet haşlanmış kestane

    95 gram (2/3 su bardağı) un

    15 gram (2 yemek kaşığı) kakao

    1 çay kaşığı tuz

    SOS İÇİN

    200 gram çikolata

    200 ml krema

Çikolata ve tereyağını cam bir kaba alıp kaynamasına izin vermeden benmari usulü eritin. Eriyen karışımı ocaktan alıp spatula yardımıyla karıştırarak oda ISISına getirin. Yumurta ve toz şekeri büyük bir karıştırma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Çikolatalı karışımla yumurtalı karışımı birleştirip yarım dakika düşük devirdeki mikserle çırpın. Un, tuz ve kakaoyu bir kaba eleyip karıştırın ve sonra sivi karışıma ilave edin. Katı parçalar kaybolana kadar yine yarım mikserin en düşük devrinde dakika çırpin. Kestaneleri ufalayıp ilave edin. Karışımı pişirme kağıdı ile kaplanmış 20x20 cm'lik en az 5 cm yüksekliğinde bir kalıba düz olacak şekilde dökün. Kalıbı fırının orta katına izgara teli üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 25 dakika pişirin. Sos için kremayı bir sos tenceresine alın. Kısık ısıda kaynatmadan ısıtin. Çikolatayı bıçakla kıyın. Kıydığınız çikolataları derin bir cam kaseye alın. Kaynatmadan iyice ısıttığınız kremayı ocaktan alıp kıydığınız çikolatanın üzerine dökün. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Pişen brownie'yi kalıbında soğumaya bırakın. Kalıptan alın ve üzerine sosu gezdirip servis yapın.