Sofra
Bütün bir haftanın yoğunluğundan sonra iftar keyfinize eşlik edecek, ekmek bandıra bandıra yiyeceğiniz sahanda otlu yumurta tarifi…

MÜJGAN YURTSEVEN

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    200 gram bebek ıspanak

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    5 adet yarı kurutulmuş domates

    2 - 3 dal taze fesleğen

    5 - 6 dal Frenk soğanı

    1 adet kapya biber

    100 gram beyaz peynir

    4 adet yumurta

    1 çay kaşığı karabiber

    Tuz

    KAPLARA SÜRMEK İÇİN

    1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı

    ÜZERİ İÇİN

    Taze çekilmiş karabiber

İnce doğranmış ıspanağı zeytinyağı ile birlikte tavaya alıp kavurun. Kurutulmuş domates, fesleğen, Frenk soğanı ve biberi incecik doğrayıp tavaya ekleyin. Peyniri katıp karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Porsiyonluk sahanlara zeytinyağı sürün. Ispanaklı karışımı ortalarında çukur olacak şekilde sahanlara pay edin. Çukurlara yumurtaları kırın. Sahanların üzerini pişirme kağıdı ile gevşekçe kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişirme kağıtlarını alıp üzerlerine karabiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.