Sofra
Kahvaltı sofralarınıza renk katacak, damağınızda enfes bir tat bırakacak portakal kabuğu reçelini mutlaka denemelisiniz...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    5 adet portakalın kabuğu

    7 su bardağı tozşeker

    İki buçuk su bardağı su

    2-3 adet karanfil

    1 adet limon

    1 adet yıldız anason

Portakal kabuklarını küçük küpler halinde doğrayıp, günde iki kez suyunu değiştirerek 3 gün suda bekletin. Suyunu süzüp üzerine temiz su ilave edin, kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Yeniden süzüp kenara alın. Şurup için tozşeker ve suyu kıvam alana dek kaynatın. İçine portakal kabuklarını ve karanfilleri ilave edip kaynatın. Limon suyu ve yıldız anason ekleyip bir taşım mdaha kaynatın. Ocaktan alıp, yıldız anasonu içinden çıkarın. Ilık veya soğuk servis yapın.