2 adet ekmek hamuru
175 gram oda sıcaklığında tereyağı
İÇ MALZEME İÇİN
250 gram lor peyniri
1/2 demet dereotu, tuz
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
ÇörekotuTereyağı ve ekmek hamurunu birlikte yoğurun. İnce kıyılmış dereotu ile lor peynirini karıştırıp tuzunu ayarlayın. Elinizi unlayıp hamurdan parçalar koparın. Elinizle bastırarak yuvarlak şekilde açın. İçlerine dereotlu lor karışımından koyup, yarım ay şeklinde gelişigüzel kapatın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alana dek pişirip sıcak servis yapın.