800 ml krema
2 yemek kaşığı limon suyu
Kremayı kalın tabanlı bir tencereye boşaltın ve karıştırarak ısıtmaya başlayın. Krema ısındıkça sulanmaya başlayacaktır. Eğer bir termometreniz varsa, 85 derece ısıya ulaştığında limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.Eğer yoksa, kaynamaya başlamadan hemen önce limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. 10 dakika kadar sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın. Daha sonra üzerine temiz bir mutfak bezi örterek oda ısısına gelene kadar bekleyin. Oda ısısına gelen mascarpone peynirini, iki kat yaptığınız tülbentle süzün. Ardından üzerini kapatıp buzdolabına alın. Mascarpone peynirini buzdolabında yaklaşık 12 saat tamamen süzülene kadar bekletin. Koyu kıvamlı krema halini aldığında hazır demektir.