Sofra
Karadeniz yöresine ait mısır ekmeği nasıl yapılır? Karadenizlilerin vazgeçilmezi mısır ekmeği tarifi...

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    150 gram ince doğranmış karalahana

    1 su bardağı un

    1 su bardağı mısır unu

    1 paket kabartma tozu

    3 adet yumurta

    Yarımşar su bardağı ufalanmış beyaz peynir ve zeytinyağı

    1 diş dövülmüş sarımsak

    1 su bardağı haşlanmış mısır

    Birer çay kaşığı toz kırmızıbiber ve tuz

    Yarım çay kaşığı karabiber

Unları ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Başka bir kasede yumurta ile zeytinyağını çırpın. Daha sonra unlu karışıma azar azar ve karıştırarak ekleyin. Peyniri, pazıyı, sarımsağı, mısırı, tuzu ve baharatları katın. İyice karıştırın. 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbına pişirme kağıdı serin ve yağlayın. Karışımı içine yavaşça boşaltın. Üzerini düzeltin. Arzuya göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.