Sofra
Cumartesi günü geç kahvaltı yapmayı sevenler için harika bir atıştırmalık tarifimiz var. Ispanakla lezzetlendirilmiş kolay ıspanaklı atıştırmalık tarifimiz sizlerle…

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    200 gram doğranmış ıspanak

    1 yemek kaşığı sadeyağ

    Birer çay kaşığı kişniş ve kimyon tohumu

    1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

    1 adet ince doğranmış kapya biber

    1 adet ince doğranmış orta boy soğan

    Yarım çay kaşığı karabiber

    200 gram polenta

    1 çay tuz

    SERVİS İÇİN

    Ev yapımı domates sos

Sadeyağı tavada eritin. Kimyon ve kişnişi yağda 2-3 dakika kavurun. Taze zencefili, kapya biberi ve soğanı ekleyin. Soğan pembeleşinceye kadar pişirin. Ispanağı ekleyip tuz ve karabiberini katın. Ocağı kısıp kapağı kapalı olarak ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Orta boy tencereye 1.2 litre su doldurun. Kaynadığında polentayı ekleyin. Ocağı kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ispanaklı karışımı ekleyip karıştırın. Orta boy ve dikdörtgen bir kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin. Hafifçe yağlayın. Üzerine zevkinize göre kırmızı pul biber biber, kişniş, kimyon ya da susam serpin. Karışımı nazikçe dökün ve soğumaya bırakın. 1-2 saat ya da 1 gece buzdolabında dinlendirin. Sürenin sonunda polentayı dikdörtgen olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada bir çevirerek 40 dakika pişirin. Yanında ev yapımı domates sosla ya da sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.