Sofra
İran mutfağının en ünlü köftelerinden olan Tebriz köftesi lokum gibi lezzetiyle dikkat çekiyor. Peki Tebriz köftesi nasıl yapılır? Tebriz köftesinin malzemeleri nelerdir? İşte Tebriz köftesinin tarifi.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    400 gram dana kıyma

    1 su bardağı haşlanmış pirinç

    Yarım su bardağı haşlanmış bezelye

    1 adet yumurta

    1 adet rendelenmiş soğan

    Yarım çay kaşığı karabiber

    1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat

    Birer çay kaşığı tarçın ve kimyon

    Yarım çay kaşığı tuz

    İÇ MALZEME İÇİN

    4 adet haşlanmış yumurta

    8 adet kuru erik

    4 adet ceviz içi

    2 yemek kaşığı kuru üzüm

    SOSU İÇİN

    1 su bardağı et suyu

    1 su bardağı su

    1 yemek kaşığı domates salçası

    1 yemek kaşığı biber salçası

    1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

    1 tutam safran

    Yarım tatlı kaşığ

Köfte harcı için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp 8-10 dakika yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Dinlenen köfte harcını 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı avucunuzda açın ve içine 1 adet haşlanıp kabukları soyulmuş yumurta, 2 adet kuru erik, 1 adet ceviz ve 3-4 adet kuru üzüm koyup büyük bir top haline getirin. Hazırladığınız büyük köfteleri fırın kabına alın. Sosu için tüm malzemeyi karıştırıp köftelerin üzerine dökün. Köftelerin yanmaması için kabın üzerini önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kontrol ederek pişirin.