Sofra
Akşam yemeğine, iftar davetlerine çok yakışacak bir tarifimiz var. Sofra kebabı tarifini kreple birlikte yapabilirsiniz.

Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    İÇ HARÇ İÇİN

    300-400 gram kuşbaşı doğranmış et

    Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

    Birer adet kırmızıbiber ve soğan

    2 adet sivri biber

    1 tatlı kaşığı domates salçası

    Tuz, kimyon, karabiber ve pul biber

    KREP İÇİN

    2 adet yumurta

    1.5 su bardağı süt

    1.5-2 su bardağı un

    Yeteri kadar tuz

    BEŞAMEL SOS İÇİN

    Bir yemek kaşığı tereyağı ve ayçiçeği yağı

    1 yemek kaşığı un

    1 su bardağından biraz fazla süt

    Tuz, karabiber

    ÜZERİ İÇİN

    Rendelenmiş kaşar peyniri

Harç için eti tavaya alıp suyunu salıp yeniden çekene kadar soteleyin. Yağ ve kıyılmış soğan ekleyip karıştırın. Doğranmış biberi katıp pişirmeye devam edin. Salça, tuz ve baharatları ilave edin. Bir iki çevirip ocaktan alın. Krep için tüm malzemeyi çırpma teli ile karıştırın. Karışımdan 1 çorba kepçesi dolusu alıp yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Beşamel sos için yağ ve unu tavaya alıp unun kokusu çıkana kadar hafif kavurun. Süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. 1 adet krep hamurunu küçük boy bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına etli harçtan koyup kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip üzerlerine beşamel sostan birer yemek kaşığı gezdirin. Kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.