Sofra
Şiveydiz, kuzu etiyle yapılan nefis bir Antep yemeğidir. Hafif ekşimsi tadı ile damaklarda farklı bir tat bırakan bu tarifi siz de evde yapabilirsiniz.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    250 gram parça doğranmış kuzu eti

    Yarım su bardağı zeytinyağı

    400 gram taze sarımsak

    1 su bardağı haşlanmış nohut

    TERBİYE İÇİN

    6 yemek kaşığı süzme yoğurt

    2 yemek kaşığı un

    1 adet yumurta

    1 Türk kahvesi fincanı sıcak su

    Birer çay kaşığı tuz ve karabiber

    SOS İÇİN

    2 yemek kaşığı nane

    2 yemek kaşığı sadeyağ

Kuzu etini çorba tenceresine alın. Suyunu salıp yeniden çekene kadar soteleyin. Zeytinyağını ekleyin. Taze sarımsakların beyaz kısımlarını üç parmak kalınlığında doğrayın ve tencereye ilave edin. Malzemenin üzerini geçecek kadar su katın. Nohudu ekleyip, sarımsaklar yumuşayana kadar pişirin. Terbiye için tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Tenceredeki sudan bir kepçe alıp yoğurtla karıştın. Daha sonra sürekli karıştırarak azar azar tencereye ilave edin. Kısık ısıda kaynayana kadar pişirin. Sos için naneyi sadeyağda kavurun. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.