MALZEMELER
1 adet kuzu budu
300 gram kuyruk yağı
100 gram otlu peynir
3-4 dal nane, dereotu ve maydanoz
1 adet limonun
rendelenmiş kabuğu
Bağlamak için ip
Alt harcı için: 2 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
Garnitür için:
300 gram arpacık soğan
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı bezelye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak su, tuz
KUZU budunun incik kemiği hariç diğer kemiğini içinden çıkarın ve bir kenara alın. Kuyruk yağını irice doğrayıp robota koyun. Üzerine nane, maydanoz, dereotu, peynir ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip birlikte çekin. Hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı ayırın. Kalan harcı etin içine doldurup iple bağlayın. Ayırdığınız harcı etin üstüne sürün. Diğer tarafta alt harç için, sebzeleri doğrayın. Su ve sıvıyağ ekleyip fırın tepsisine koyun. Üzerine ızgarayı koyup eti ızgaraya yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat 45 dakika, ara ara pişme suyundan üzerine dökerek pişirin. Diğer tarafta garnitürü hazırlayın. Bir tavaya sıvıyağı koyup sebzeleri 5 dakika sote edin. Suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Et piştikten sonra servis tabağına alın etrafına garnitürü yerleştirip servis yapın.