Sofra
Özellikle davet sofralarınız için ideal!

ELİF KORKMAZEL

Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER


    1 adet kuzu budu
    300 gram kuyruk yağı
    100 gram otlu peynir
    3-4 dal nane, dereotu ve maydanoz
    1 adet limonun
    rendelenmiş kabuğu
    Bağlamak için ip
    Alt harcı için: 2 adet pırasa
    2 adet havuç
    1 adet soğan
    1 su bardağı su
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    Garnitür için:
    300 gram arpacık soğan
    1 adet orta boy soğan
    2 su bardağı bezelye
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı sıcak su, tuz
KUZU budunun incik kemiği hariç diğer kemiğini içinden çıkarın ve bir kenara alın. Kuyruk yağını irice doğrayıp robota koyun. Üzerine nane, maydanoz, dereotu, peynir ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip birlikte çekin. Hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı ayırın. Kalan harcı etin içine doldurup iple bağlayın. Ayırdığınız harcı etin üstüne sürün. Diğer tarafta alt harç için, sebzeleri doğrayın. Su ve sıvıyağ ekleyip fırın tepsisine koyun. Üzerine ızgarayı koyup eti ızgaraya yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat 45 dakika, ara ara pişme suyundan üzerine dökerek pişirin. Diğer tarafta garnitürü hazırlayın. Bir tavaya sıvıyağı koyup sebzeleri 5 dakika sote edin. Suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Et piştikten sonra servis tabağına alın etrafına garnitürü yerleştirip servis yapın.