Sofra
Akşam yemeği için doyurucu bir tarif olan sebzeli kuzu kavurma, şık sunumuyla bayram misafirleriniz için de yapabileceğiniz lezzetli bir tarif.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg parça kuzu eti

    2-3 yemek kaşığı un

    2 adet soğan

    1 baş sarımsak

    3 su bardağı sıcak su

    İkişer adet havuç, kabak ve kapya biber

    5 adet sivri biber

    1 çay bardağı zeytinyağı

    Tuz, karabiber

Eti una bulayıp fazla kısmını silkeleyin. Bir tencereyi kızdırıp eti ekleyin ve kısık ateşte 4-5 dakika kavurun. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarımsak ekleyip, 2 su bardağı su ilave edin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Havuç ve kabağı temizleyip halka doğrayın. Biberleri irice kıyın. Zeytinyağını bir tavaya alın ve sebzeleri ekleyip soteleyin. Kalan 1 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika birlikte pişirip servis yapın.