Sofra
Kış mevsiminin en çok sevilen ve faydalı sebzelerinden olan pırasa, zeytinyağlı yemek ya da misler gibi bir börek yapıyor olsak da bu sefer dolma yapalım istedik. Sebzelerin etle birleştirmenin en keyifli yolu olan dolmayı pırasayla da yapabileceğinizi öğrendiğinize göre tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg pırasa

    İÇ HARCI İÇİN
    500 gram kıyma
    1 dilim bayat ekmek içi

    1 adet yumurta

    Birer çay kaşığı karabiber ve tuz

    BULAMAK İÇİN

    2 adet yumurta
    5-6 yemek kaşığı un

    KIZARTMAK İÇİN

    Ayçiçeği yağı

    ÜZERİ İÇİN

    3 su bardağı et suyu

    1 yemek kaşığı salça

Pırasaların en üstte kalan kabuğunu çıkarıp yeşil yapraklarını ayırın. Beyaz kısımları yıkayıp 4 parmak kalınlığında kesin. Daha sonra bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte haşlayıp süzün. Bıçakla yarısını kesip katmanlara ayırın. İç harcı için kıymayı, bayat ekmek içini, yumurtayı, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın Pırasaların içini hazırladığınız bu karışımdan doldurun. Dolmaları sırasıyla önce una sonra da yumurtaya bulayıp kızartın. Yağları süzülen pırasa dolmalarını bir tepsiye dizin. Ayrı bir kapta et suyunu, salçayı ve tuzu karıştırarak bir sos elde edin. Hazırladığınız sosu dolmaların üzerine dökün. Kısık ısıda 10 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.