MALZEMELER
1 demet pazı
Yarım kg kıyma
1 adet büyük boy
rendelenmiş soğan
2 çay bardağı pirinç
Yarım demet kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış nane
1 çorba kaşığı silme
domates salçası
PAZI DOLMASI 1 çorba kaşığı silme
biber salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
İki su bardağı soğuk su
Tuz, karabiber
PAZILARIN saplarını kesip sıcak suda 1-2 dakika tutun ve süzüp kenara alın. Kıymayı çukur bir kaba koyup üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, dereotu, nane, domates salçası, biber salçası, karabiber, tuz ve 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız harca yarım su bardağı soğuk suyu ekleyin ve yeniden yoğurun. Pazı yapraklarına hazırladığınız harcı koyup sarın ve tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin. Ateşe dayanıklı bir tabağı dolmaların dağılmasını önlemek için üstlerine kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika ocakta tutun. Yoğurtla servis yapın.