Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg kuzu incik, 2 corba kaşığı tereyağı
    10 adet arpacık soğan, 2-3 diş sarmısak
    100 gram kuru uzum
    100 gram kurutulmuş ekşi kayısı
    100 gram kurutulmuş murdum eriği
    1 cay kaşığı fesleğen
    1 cay kaşığı rendelenmiş muskat (hint cevizi)
    10 su bardağı su, tuz
ETİ iyice yıkayın. Tereyağını tavada eritin. Etleri ve arpacık soğanları tavaya alın. Etleri arkalı onlu kızartın. Etlerin uzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Sarmısak, kuru uzum, kayısı, murdum eriği, fesleğen ve rendelenmiş muskatı ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Etleri arada bir alt ust ederek kısık ateşte pişirmeye devam edin. Etler yumuşadığında ocaktan alıp servis yapın.
ETİKETLER