Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 adet koyun bağırsağı
    Yarım kg kıyma
    Yarım kg köftelik bulgur
    2 adet soğan
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    Karabiber, tuz
    1 demet ince kıyılmış maydanoz
    Haşlama suyu için: Kemik,
    1 adet soğan, 1/4 limon
BAĞIRSAĞI temizleyip bir kenara alın. İçi için kıyma, köftelik bulgur, yemeklik doğranmış soğanı iyice yoğurun. Pulbiber, karabiber, tuz ve maydanozu ilave edin. Bağırsağın ağız kısmına bir huni takarak içine harç doldurun. Başparmağınızla harcı bağırsağın içine doğru itin. Diğer elinizle bağırsağı hafifçe sıkarak harcın aşağıya inmesini sağlayın. Doldurma işlemi bittikten sonra bağırsağı bir kenara alın. Su dolu tencereye kemik, soğan ve limonu ilave edip kaynatın. İçine doldurduğunuz bağırsağı atıp tencerenin ağzı kapalı olarak önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte 3 saat pişirin. Bir güvecin içine, pişmiş bağırsağı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak, "Avrat salatası" ile birlikte servis yapın.