Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 kg kemikli kuzu eti
    400 gram kuru kayısı
    200 gram kuru erik
    Yeteri kadar sıcak su
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı pekmez
    Tuz
KAYISI ve eriği ayrı kaplara alın. Üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip, 1 saat beklettikten sonra suyunu süzün. Tereyağının yarısını bir tencereye koyup, kızdırın. Eti ilave edip, pembeleşene kadar çevirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Suyu azalınca kayısı, erik, pekmez ve tuzu katın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Köy eriştesi ile birlikte sıcak olarak servis yapın.