Sofra
Türk mutfak tarihinin en köklü yemek türlerinden olan köfteler, bölgeler arasında çok farklı tatlarda ve şekillerde çıkar karşımıza. Bursa yöresine özel lezzetiyle İnegöl köfte tarifi

18 Adet
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet soğan
    400 gram dana kıyma (kaburga kısmından)
    100 gram orta yağlı kuzu kıyma Beşer gram karbonat ve tuz

    KIZARTMAK İÇİN
    1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Soğanı rendeleyip fazla suyunu sıkın ve yoğurma kabına alın. Kıymaları, karbonatı ve tuzu ilave edip 20 dakika macun kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Üzerini streç film ile kaplayarak en az 12 saat buzdolabında bekletin (24 saate kadar buzdolabında bekletebilirsiniz). Sürenin sonunda harçtan cevizden biraz daha büyük bezeler koparın. İnce uzun parmak şeklinde rulolar yapın. Kızartmak için yağı geniş bir tavaya alın. Orta ısıda yağ ısınınca köfteleri tavaya sıralayın. Ara sıra tavayı sallayarak kızartın. Arzuya göre yanında sumaklı soğan piyazı ve turşu ile servis yapın.