Sofra

10 Porsiyon
90 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet kuzu budu
    3 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı un
    Yarım demet maydanoz
    1 su bardağı ekmek kırıntısı
    2 adet yumurtanın akı
    1 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
    1 adet büyük boy fırın torbası
    Tuz, karabiber
KUZU budununun üzerindeki kemiği kasabınıza çıkarttırın (incik kemiğinin alt ucu kalsın). Sarmısağı dövüp, tereyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Karışımı kuzu budunun her tarafına, özellikle iç kısımlarına sürün. Mutfak ipi ile budu sıkıca sarın. Sarkan parçalar kalırsa içe doğru katlayın. Pişirme torbasının içine 1 çay kaşığı un serpin. Sallayarak, unun torbanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Daha sonra budu torbaya yerleştirin. Torbayı birkaç yerinden çatalla delin. Ağzını bağlayıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin. pTorbadan çıkarıp fırın tepsisine yerleştirin. Diğer taraftan kıyılmış maydanozu, ekmek kırıntısı ile karıştırın. Üzerine yumurta akı, beyaz peynir, tuz ve karabiber ilave edin. Karışımı kuzu budunun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.