300 gram kıyma 5 diş ezilmiş sarımsak 2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kimyon Tuz, karabiber Kızartmak için: Sıvı yağ Domates sos için: 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet küp doğranmış domates 1 çay kaşığı kıyılmış kişniş 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat Yarım çay kaşığı tarçın Yeteri kadar tuz Servis için: Kızarmış ekmek dilimleri
Kıyma, sarımsak, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Harçtan kayısı büyüklüğünde
parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Köfteleri kızgın sıvı yağda kızartıp servis tabağına alın.