Sofra
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan köftenin birbirinden lezzetli çeşitleri vardır. O kadar lezzet arasında vazgeçilmez olan tarif ise anne köftesidir. Kolay tarifi ve annemizin köftelerini hatırlatan lezzetiyle anne köftesi tarifi.

25 Adet
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram köftelik dana kıyma

    2 adet orta boy rendelenmiş soğan

    3 diş ezilmiş sarımsak

    12 dal ince kıyılmış maydanoz

    Yarım su bardağı ufalanmış bayat ekmek

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Birer tatlı kaşığı kimyon, kekik ve toz kırmızıbiber

    Birer çay kaşığı pul biber, karabiber ve tuz

    Yarım çay kaşığı karbonat

    KIZARTMAK İÇİN

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    SERVİS İÇİN

    10 adet kıl biber

    10 adet kiraz domates

    4 adet tırnak pide

Köfte malzemesini geniş bir kaba alın. İyice yoğurup ceviz boyutunda parçalara ayırın. Yuvarlayarak köfte şekli verin. Kızartmak için yağı geniş bir tavaya alıp orta ısıda ısıtın. Köfteleri tavaya yerleştirip, tüm taraflarını kızartın. Kızaran köfteleri kapalı bir kaba alın. Tavada kalan yağda sırayla biberleri ve ikiye bölünmüş domatesleri tavayı sallayarak kızartın. Daha sonra servis tabağına alın. Köfteleri de tabağına yerleştirin. Son olarak tavada kalan yağda pideleri ısıtın ve servis tabağına aktarın. Sıcak olarak servis yapın.

Anne köftesini kuru fasulye piyazıyla servis yapabilirsiniz.