Sofra
Anadolu’nun birçok yerinde Ramazan ve bayram gibi özel günlerde hazırlanan unut beni yemeğini, yanında pirinç pilavı ve turşu ile servis edebilirsiniz. Kolay tarifiyle unut beni tarifi.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    250 gram pirinç

    500 gram zırhla çekilmiş kuzu kıyması

    Birer çay kaşığı tuz ve karabiber

    1 çay bardağı zeytinyağı

    400 gram parça doğranmış kuzu eti

    2 su bardağı haşlanmış nohut

    7 su bardağı su

    2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt

    1 adet yumurta

    Yarım tatlı kaşığı nane

Pirinci dövüp un yapın ve kıyma ile karıştırıp iyice yoğurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Elinizi zeytinyağı ile yağlayarak karışımdan nohuttan küçük olacak boyutta parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın. Daha sonra kenara alın. Et, nohut ve 3 su bardağı suyu tencereye alıp, et yumuşayana kadar pişirin. Kıymalı topları ilave edip, üzerine 4 su bardağı sıcak su katın. Daha sonra kısık ısıda pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve tuzu çırpın. Yemeğin suyundan azar azar 3-4 yemek kaşığı ilave edip çırpmaya devam edin. Daha sonra karıştırarak yemeğe katın. Kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kalan zeytinyağı ve naneyi bir tavada kızdırın. Yemeğin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.