Sofra
Yemeklerin yanında iyi gidecek, yumuşak içimiyle içinizi ferahlatacak nefis bir şerbet tarifi arıyorsanız, armutlu şerbet tarifini mutlaka deneyin.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 adet naşi armudu

    1 su bardağı aşurelik buğday

    1 adet çubuk tarçın

    3-4 adet karanfil

    1 adet havlıcan

    2 adet kavun çekirdeği

    2 litre içme suyu

    2 yemek kaşığı ev yapımı elma sirkesi

    100 gram bal

    Bir tutam tuz

    SERVİS İÇİN

    Naşi armudu
Buğdayı bol su ile iyice yıkayıp süzün. Daha sonra ısıya dayanıklı tülbentin içine koyup ağzını bağlayın. Baharatları da aynı şekilde tülbent kesenin içine koyup ağzını bağlayın. Kavun çekirdeklerini havanda iyice dövün. Ayrı bir tencerede su, sirke ve balı iyice karıştırıp orta ısıda kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca karışıma kavun çekirdeklerini ekleyin. Son olarak tuzu da katıp suyun içinde eritin. Tencereye ince dilimlenmiş naşi armutları ile buğday ve baharat keselerini ilave edin. Armutlar iyice yumuşayana kadar kaynatın. Ardından bir gece buzdolabında dinlendirip içinden keseleri çıkarıp süzün. Armut dilimleriyle beraber servis yapın.