Sofra
Hem karpuz hem de limon, ferahlatıcı ve serinletici özellikleriyle bilinir ve bir araya geldiklerinde harika bir tat oluştururlar. Bu iki nefis lezzetin buluştuğu limonlu karpuzlu içecek tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

    1 yemek kaşığı bal

    1 çay bardağı limon suyu

    2 su bardağı su

    4 su bardağı karpuz suyu

    SÜSLEMEK İÇİN

    1 adet limon ve küp kesilmiş karpuz

Limon kabuklarını 5-10 dakika aromasını verene kadar ovun. Daha sonra cam bir kavanoz içinde balla karıştırın. Üzerine limon suyu ve 2 su bardağı suyu ekleyerek karıştırın. Soğuması için buzdolabında bekletin. 4 su bardağı suyu olacak kadar karpuzu blender'den geçirin. Buzdolabında soğuyan limonatayla karıştırın. Küp doğranmış karpuzlarla ve limonlarla birlikte servis yapın.