MALZEMELER
2 adet yumurta sarısı
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Harç için:
2 adet yumurtanın akı
Bir buçuk su bardağı fındık
1 çorba kaşığı kakao
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su,
yarım limon
Kesme tatlı için yumurta sarısı, tereyağı, sıvı yağ, irmik, yoğurt, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgaha alıp, merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında ve dikdörtgen şekilde açın. Harç için yumurta akı, dövülmüş fındık ve kakaoyu karıştırın. Harcı hamurun üzerine sürüp, rulo şeklinde sarın. Bir parmak kalınlığında kesip, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Fırından aldığınız tatlının üzerine ılık şerbet gezdirin. 5 dakika dinlendirip servis yapın.