Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım su bardağı badem
    1 su bardağı ince bulgur
    Yeteri kadar sıcak su
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    2 adet orta boy soğan
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    10 dal ince kıyılmış taze soğan
    10 dal ince kıyılmış maydanoz
    Yarım limonun suyu
    2 çorba kaşığı nar ekşisi
    Tuz
Bademleri kaynayan suya atıp, 5 dakika sonra çıkarın. Süzüp kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak, renkleri dönene dek kavurun. Bulguru bir tencereye alıp üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve kapağını kapatın. Diğer taraftan sıvı yağı kızdırıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine salçaları ilave edin. Bir-iki dakika kavurup ocaktan alın. Daha sonra şişen bulgurun üzerine ilave edip iyice karıştırın. Badem, soğan, maydanoz, limon suyu, nar ekşisi ve tuz ilave edin. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.