7-8 adet zargana
2 su bardağı rendelenmiş domates
3 adet kapya biber
2 adet acı kırmızıbiber
8 diş sarımsak
2 adet kırmızı soğan
1 yemek kaşığı sade yağ ya da tereyağı
Birer çay kaşığı kimyon, karabiber, zerdeçal
3 adet defne yaprağı
3-4 dal taze kekik
Yeteri kadar tuz
Domates, çekirdekleri çıkarılmış kapya biber, acı kırmızıbiber, kabukları temizlenmiş sarımsak ve kırmızı soğanı mutfak robotunda çekin. Geniş bir döküm tencerede sade yağı eritin. Kimyon, karabiber ve zerdeçalı ekleyip bir-iki kez çevirin. Domatesli karışım, defne yaprakları, tuz ve kekiği ekleyip karıştırın. Karışımı tencereye alın. Suyunu hafifçe çekene kadar 15-20 dakika kısık ısıda pişirin. Sürenin sonunda 2-3 parçaya bölünmüş balıkları sosun üzerine yerleştirin. Kaynayana kadar yüksek ısıda pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp fırına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.