Sofra
Antep yöresine ait yuvalama çorbası yapması da eğlenceli bir çorbadır. Peki yuvalama çorbası nasıl yapılır?

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı tepeleme ince bulgur
    1 su bardağı un
    1 adet yumurta
    2 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1'er su bardağı haşlanmış nohut ve yeşil mercimek
    4-5 su bardağı et suyu ya da su
    1 çorba kaşığı reyhan
    1 çorba kaşığı nane
    Tuz, karabiber, kırmızıbiber
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 adet limonun suyu
Bulgur, un ve yumurtayı bir kaba alıp üzerine 1 adet rendelenmiş soğan ekleyin. Elinizi ara sıra suyla ıslatarak karışımı yoğurun. Hamur macun kıvamını alınca yumurta büyüklüğündebir parçayı avucunuza alın. İki elinizin arasında ileri geri yuvarlayarak bir parmak kalınlığında olacak şekilde rulo haline getirin. Bu rulodan parmaklarınızla minik köftecikler kopartın ve un serpilmiş tepsiye koyun. Tüm hamurdan bu şekilde köfteler hazırladıktan sonra tepsiyi sağa sola sallayarak köfteleri hafifçe unlayın. Tepsiyi buzdolabına koyup 1 saat dinlendirin. Kalan soğanı ince kıyıp, erittiğiniz tereyağında kavurun. Salçayı da ekleyip bir iki çevirdikten sonra haşlanmış nohut, mercimek ve et suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra yuvalamaları tencereye ilave edin. Reyhan, nane, tuz, karabiber, kırmızıbiberi ekleyin. Yuvalamalar pişince kıyılmış maydanoz ve limon suyunu katın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın. Yuvalamayı dilerseniz sarmısaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
ETİKETLER