1 su bardağı kırmızı mercimek (250 gram)
Yarım havuç, patates ve kabak
1 adet domates
Yarım soğan
2 diş sarımsak
125 gram ıspanak
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
KÖFTE İÇİN
125 gram yağsız kıyma
1 yemek kaşığı un
Birer çay kaşığı karabiber ve tuz
KIZARTMAK İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
Köfte için tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Tereyağında kızartıp kenara alın. Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve süzün. Soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarımsağı rendeleyin. Temizleyip yıkadığınız ıspanağı küçük doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritip önce soğan ve sarımsağı kavurun. Üzerine havuç, patates ve kabak ilave edin. Birkaç dakika kavurup domatesi ekleyin. 1-2 dakika sonra ıspanak ve unu katıp kavurun. Üzerine et suyu, su, haşlanmış mercimek ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra köfteleri tencereye ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.