Sofra
Karahindiba bitkisi yüksek oranda potasyum, A ve C vitamini içeren bir bitkidir. Mineraller bakımından da oldukça zengindir. Peki karahindiba tariflerde nasıl kullanılır? Karahindiba çorbası nasıl yapılır? İşte bu soruların cevabı Karahindiba Çorbası tarifinde.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram karahindiba

    1 adet soğan

    1 yemek kaşığı taze zencefil veya 1 çay kaşığı toz zencefil

    1 yemek kaşığı sadeyağ

    3 diş sarımsak

    1 yemek kaşığı taze zerdeçal ya da 1 çay kaşığı toz zerdeçal

    5 su bardağı tavuk suyu, sebze suyu ya da et suyu

    Yarımşar çay kaşığı toz kimyon ve karabiber

    1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş tavuk eti

    1 tatlı kaşığı kaya tuzu

    ÜZERİ İÇİN

    Yarım limonun suyu

Yemeklik doğranmış soğan ve zencefili sadeyağ ile birlikte suyunu çekene kadar soteleyin. Üzerine kıyılmış sarımsak ve zerdeçalı da ekleyerek sotelemeye devam edin. Tavuk suyunu, tuzu, kimyon ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Kaynamaya başladığında içine tavuk eti ve irice doğranmış karahindibayı katın. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Üzerine limon suyu gezdirip servis yapın.