Sofra
Sağlıklı, bol vitaminli bir tür İtalyan sebze çorbası olan minestrone'yi hazırlamak için elinizi korkak alıştırmayın. Peki İtalyan usulü mınestrone nasıl yapılır? İşte tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 su bardağı sebze suyu
    1 su bardağı domates püresi
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet orta boy doğranmış soğan
    4 diş kıyılmış sarmısak
    2 adet küp doğranmış havuç
    2 adet küp doğranmış patates
    2 adet doğranmış kereviz sapı
    1 su bardağı haşlanmış barbunya
    1/4 su bardağı makarna veya
    arpa şehriye
    2 çorba kaşığı parmesan peyniri
    1 tatlı kaşığı deniz tuzu
    pulbiber
    nane
    karabiber
Sebze suyu ve domates püresini tencereye alıp kaynatın. Zeytinyağı, soğan, sarmısak, havuç, patates, kereviz sapı, deniz tuzu, pulbiber, nane ve karabiber ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Orta ısıda 30-35 dakika pişirin. Makarna ekleyin. Ara sıra karıştırarak makarna yumuşayana dek pişirin Parmesan peyniri serpip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.