Sofra
Bütün yemek tarifleri arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Etli ve pazılı tarhana nasıl yapılır? Etli ve pazılı tarhana çorbası tarifi...

Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 parça topak tarhana
    1 litre su
    1 adet haşlanmış kuzu incik
    1 adet soğan
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    12 adet pazı yaprağı
    50 gram tereyağı
    1 çorba kaşığı nane, tuz
Topak tarhanaları suya ekleyip karıştırın. Bir gece bu şekilde bekletin. Soğanı ince kıyın. Tereyağının yarısı ile kısık ateşte kavurun. Üzerine tarhana ve didiklenmiş kuzu etini ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Iri parçalar şeklinde doğranmış pazı ve nohudu ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın. Tereyağını kızdırıp üzerine nane ekleyin. Şöyle bir karıştırıp ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.