3 adet küp doğranmış pırasa
100 gram tereyağı
4 diş sarımsak
Birer adet küp doğranmış kırmızı ve yeşil elma
2 adet küp doğranmış patates
1.5 litre et veya tavuk suyu
1 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı fesleğen
1.5 tatlı kaşığı tuz
SERVİS İÇİN
Kızarmış ekşi mayalı köy ekmeği
Tereyağını tencereye alıp eritin. Pırasa ilave edip yumuşayana kadar soteleyin. Kabukları soyulmuş diş sarımsakları katıp 1 dakika daha soteleyin. Elma, patates, et suyu ve defne yaprağını ekleyin. Elma ve patates dağılmaya başlayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan alıp içinden defne yarpağını çıkarın ve blenden'de çekin. Yeniden ocağa oturtun. Limon suyu, tuz, karabiber ve fesleğeni katıp karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın ve servis tabakları pay edin. Kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.