Sofra
Geleneksel çorba tarifleri arasında yer alan ayran çorbası tarifi, besleyici ve doyurucu içeriğiyle sıklıkla yapabileceğiniz bir tarif…

10-12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 su bardağı yarma

    1 su bardağı nohut

    Su

    250 gram süzme yoğurt

    1 su bardağı su

    Tuz, kuru nane

    100 gram tereyağı

Buğdayı ve nohudu ayrı tencerede 8-10 saat önceden ıslatın. Çorbayı pişireceğiniz zaman buğdayı süzüp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip buğdayı haşlamaya bırakın. Nohudu da aynı şekilde süzüp ayrı bir tencerede haşlayın. Buğdayın pişmesine yakın haşlanan nohudu da tencereye ekleyin ve hepsini 5 dakika daha haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp süzdükten sonra soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yoğurdu sulandırıp ayran yapın. Nane ve yağı tavada bir iki çevirip, ocaktan alın ve ayrana ekleyin. Soğuyan buğday ve nohudu da ayrana ilave edin. Gerekirse biraz daha su ekleyin ve servis yapın.