Sofra
Yaz meyvelerinden olan kayısılı ile yapılan kayısılı acıbademlii crumble nasıl yapılıyor merak mı ediyorsunuz? Kayısılı acıbademli crumble tarifi 8 malzemeden oluşup yarım saate yapabileceğiniz bir tatlıdır. İşte detayları...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram kayısı
    2 çorba kaşığı tozşeker​
    2 paket vanilya
    2 çorba kaşığı limon suyu
    1 adet acıbadem kurabiyesi
    1 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Bir tutam tuz

Kayısıları yıkayıp iyice kurulayın. Dörde bölüp çekirdek yataklarını çıkarın. Geniş bir kaba alıp, tozşeker, 1 paket vanilya ve limon suyu ekleyip karıştırın. Yağlanıp unlanmış porsiyonluk fırın kaplarına pay edin. Ayrı bir yerde ufalanmış acıbadem kurabiyesi, kalan 1 paket vanilya, un ve tuzu karıştırın. Tereyağını azar azar ekleyip, parmak uçlarınızla karıştırarak kırıntılı bir hamur elde edin. Bu karışımı fırın kaplarına pay edip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, sıcak servis yapın.