Sofra
Hindistancevizi ve çikolatatı bir sevenler için hindistancevizli profiterol tarifi... Yapımı uzun olsa da tadı ile yorgunluğunuzu alacak hindistancevizli profiterol tarifi...

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    125 gram margarin
    1 su bardağı su
    Bir tutam tuz
    4 kahve fincanı un
    7 adet yumurta

    Krema için:
    4 adet yumurta
    1 su bardağı + iki buçuk çorba kaşığı un
    Bir buçuk su bardağı + 5 çorba kaşığı toz şeker
    6 su bardağı süt
    200 ml krema
    Yarım su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

    Üzerine için ;
    200 gram bitter çikolata
    Yarım su bardağı süt
    Yarım çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

İlk olarak krema için yumurta, un, tozşeker, süt ve kremayı topak kalmayacak şekilde karıştırın. Orta hararetli ateş üzerinde koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp hindistan cevizi rendesini ekleyip karıştırın. Soğuması için kenara bırakın. Yağı bir tencerede eritip, bir tutam tuz ve bir su bardağı suyu ilave ederek, kaynatın. Su kaynayınca unu ekleyin. Topaklanmaması için iyice karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin. Ateşten indirip biraz ılındıktan sonra içine teker teker 7 adet yumurtayı ekleyin. Hamuru krema torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla ceviz büyüklüğünde topaklar sıkın. 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırını kapatıp içlerini çekmesi için 10 dakika fırında bekletin. Soğuyan topları alt kısmından kesin. İçlerine hindistan cevizli kremadan doldurun. Topları servis tabağına yerleştirin. Üzeri için bitter çikolatayı sütle birlikte benmari usulü karıştırarak eritin. Sosu topların üzerine gezdirin. Hindistan cevizi serpip servis yapın.
Afiyet olsun ..
ETİKETLER