Sofra
En taze çileklerle yapabileceğiniz mis kokulu çilek pestili tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 kg çilek
    200 gram toz şeker

Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri blender'den geçirip püre haline getirin. Tencereye alıp toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Bu aşamada tencerenin iç kenarlarına bir fırça yardımıyla su sürerseniz tencerenin lekelenmesini önlersiniz. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İyice suyunu çekip marmelat kıvamına geldiğinde yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine çok ince bir tabaka halinde yayın. Üzerini spatula veya pasta sıvama bıçağı ile iyice düzeltin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında, pestil kuruyana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca uzun şeritler halinde dilimleyerek servis yapın.