Sofra
Gevrek hamuru ve tarçın aromasıyla ağızda dağılan bir lezzet arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Kolay yapımı ve pratik tarifiyle ayvalı elmalı dilimler tarifi…

YILDIZ ŞAHİNLER

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    1 adet yumurta

    150 gram soğuk ve rendelenmiş tereyağı

    1 paket vanilya

    1 paket kabartma tozu

    7-8 yemek kaşığı toz şeker

    Bir tutam tuz

    Yeteri kadar un

    HARÇ İÇİN

    Üçer adet ayva ve elma

    1 tatlı kaşığı tarçın

    1 yemek kaşığı tereyağı

    2-3 yemek kaşığı toz şeker

    ÜZERİ İÇİN

    150 gram file badem

Hamur için un dışında kalan malzemeyi bir kasede mikser yardımı ile karıştırın. Şekil vermesi kolay bir hamur elde edene kadar yavaşça un ekleyip karıştırın. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Harç için meyveleri blender'den geçirin. Daha sonra tüm harç malzemesini tencereye alın. Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Buzdolabındaki hamurun 2/3' ünü alıp kalanını tekrar buzdolabına kaldırın. Hamuru 2 adet pişirme kağıdının arasında ve merdane yardımıyla orta boy dikdörtgen fırın kabı ebadında açın. Daha sonra hamuru fırın kabına yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açıp pişirme kadığı koyun ve bakliyatla doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Üzerine meyveli harcı yayın. Buzdolabındaki hamuru harcın üzerine rendeleyin. Badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.