MALZEMELER
Harcı için:
Yarım kg kemiksiz but
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
4 adet sivri biber
3 adet domates
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay kaşığı tuz, toz şeker,karabiber
200 gram mantar
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı tuz, toz şeker
Bir buçuk su bardağı süt
1 küçük paket toz maya
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Harcı hazırlamak için, tavuk butlarını robota alıp irice çekin. İçine kıydığınız soğan, maydanoz ve sivri biberi, doğradığınız domatesi ilave edin. Dolmalık fıstığı sıvı yağda pembeleştirip yağıyla beraber harca ekleyin. Kuş üzümü, tuz, toz şeker, karabiber, doğranmış mantar ve kaşar peynirini ekleyerek iyice karıştırın. Pizzanın hamurunu hazırlamak için, unu derin bir kaba eleyin. Ortasını açarak, tuz ve toz şekeri ekleyin. Mayayı unun ortasına dökün. Üzerine ılık sütü ekleyerek karıştırın. Maya eridiğinde sıvı yağı ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Yarım saat dinlendirip merdane yardımıyla incecik açın. Tepsiye yerleştirerek üzerine karabiber serpin. Salçayı hamurun üzerine sürün. Kaşar peyniri serperek tavuklu harcı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Çıkardığınızda üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.