Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet yufka
    1 su bardağı köftelik bulgur
    Yeteri kadar sıcak su
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet orta boy soğan
    250 gram kıyma
    1 su bardağı ceviz içi
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber, pul biber
    1 adet yumurtanın akı
    1 su bardağı galeta unu
Bulguru bir kaba alıp üzerine bulgurla aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika şişmesini bekleyin. Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve kıyma ekleyip kavurun. Ocağı kapatıp bulgur, ceviz, kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz ekleyin. Harmanlayıp kenara alın. Yufkaları üst üste koyup dörde bölün. Geniş kısımlarına harç koyup, kenarlarını içe doğru kapatıp sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayıp kenara alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.