40 gram tahıl karışımı
50 gram bulgur
500 ml sıcak su
300 gram un
150 gram çavdar unu
10 gram kaya tuzu
2 gram kuru maya
50 gram ana ekşi maya
20 gram çavdar ekşi mayası
Tahıl karışımı ve bulguru bir gece önceden 250 ml suda bekletin. Un, çavdar unu, tuz ve mayaları, tahıl karışımı ve kalan sıcak su ile yoğurun. Üzerini bir bezle örtün ve 40 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru, ellerinizi suyla ıslatarak kalıbın boyutlarına getirin ve tahıl karışımına bulanmış kalıba yerleştirin. Üzerini temiz bir bezle örterek 60 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 240 derecede fırında 5 dakika kadar pişirin ve sonra fırının ısısını 200 dereceye düşürün. 35-40 dakika daha pişirin. Fırından çıkan ekmeği iyice soğutup 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.